Intrebari frecvente


Nota: Aici gasiti intrebari generice despre statiile de incarcare. In caz ca nu ati gasit raspunsul la intrebarea dumneavoastra, puteti suna la numarul de telefon, al departamentului suport

Cum creez un cont de client pentru a putea folosi statiile de incarcare din reteaua ELmotion?
Pentru a crea un cont de client este necesara instalarea pe un dispozitiv a aplicatiei mobile ELMotion (disponibila in Google Play si APPStore). Dupa instalare selectati Cont Nou din meniu si parcurgeti etapele necesare.

Cum adaug un card RFID in contul de client?
In aplicatia ELMotion, selectati Setari -> Setari Cont ->Setarile cardului RFID - > Adauga Card si se urmeaza intructiunile din aplicatie.

Cum adaug un card bancar in contul de client?
In aplicatia ELMotion, selectati Setari -> Setari Cont ->Setarile cardului bancar - > Adauga Card. In fereastra procesatorului de plati se vor introduce datele cardului bancar care va fi folosit pentru plata si se apasa butonul Platesc in siguranta. In momentul in care cardul bancar este confirmat, va fi disponibil in lista cardurilor bancare inregistrate pentru contul de client. Suma de 1 Ron va fi debitata pentru confirmare si apoi creditata, aceasta tranzactie fiind parte din procesul de validare a cardului bancar.

Cum adaug un vehicul electric in contul de client?
In aplicatia ELMotion, selectati Setari -> Vehicule electrice -> Adauga. Selectati marca si modelul vehiculului electric pe care doriti sa il introduceti, precum si numarul de inmatriculare al acestuia si apasati butonul Salveaza. In cazul in care exista mai multe vehicule electrice in contul de client, oricare dintre acestea poate fi selectat ca implicit.

Cum pot renunta la contul de client ELMotion?
In cazul in care se doreste renuntarea la contul de client, acest lucru se poate face in aplicatia ELMotion, accesand meniul Setari -> Setari cont -> Sterge cont. Aplicatia va solicita confirmarea stergerii. Dupa confirmare, contul este sters si nu mai poate fi folosit.
ATENTIE! Nu este posibila creerea unui cont nou de client folosind adresa de e-mail pentru un cont creat anterior si sters.

Incarcarea unui autovehicul electric

Am ajuns la statia ELMotion si sunt pregatit pentru incarcare. Cum procedez?
Conectati la vehicul conectorul compatibil. Exista 3 metode pentru pornirea sesiunii de incarcare a unui vehicul electric:

  1. Din aplicatia ELMotion scanati codul QR din dreptul conectorului folosit: Meniu -> Incarcari, in sectiunea Comanda start incarcare apasati buton simbol camera foto, scanati, apoi apasati Start incarcare.
  2. Din aplicatia ELMotion introduceti codul numeric din dreptul conectorului folosit: Meniu -> Incarcari, in sectiunea Comanda start incarcare completati codul apoi apasati Start incarcare
  3. Prin intermediul cardului fizic RFID: apropiati cardul RFID de cititorul statiei si parcurgeti etapele afisate pe display-ul acesteia.

Cum pot termina incarcarea, chiar daca masina nu este incarcata complet?
Pentru incheierea procesului de incarcare exista 2 metode :

  1. Din aplicatia ELMotion: Meniu -> Incarcari, in sectiunea Incarcari active se apasa pe tranzactia dorita, apoi se apasa pe Stop incarcare
  2. Prin intermediul cardului fizic RFID: apropiati cardul RFID de cititorul statiei si parcurgeti etapele afisate pe display-ul acesteia.

ATENTIE!
O tranzactie pornita din aplicatia ELMotion nu poate fi oprita folosind cardul RFID. O tranzactie poate fi oprita doar folosind acelasi card RFID.

Cat dureaza incarcarea unei masini electrice la o statie ELMotion?
Durata de incarcare a unei masini electrice depinde de modelul acesteia, nivelul de energie disponibila la inceputul sesiunii de incarcare (nivelul de descarcare al acumulatorului), precum si de tipul de conector de incarcare folosit. Astfel, in reteaua de statii de incarcare ELmotion sunt disponibile 2 tipuri de incarcare:

 • Conector AC: intre 2-8 ore, in functie de factorii anterior mentionati
 • Conector DC: incarcare rapida, intre 40 si 120 minute, in cazul in care vehiculul este echipat cu conector DC FastCharge. Verificati compatibilitatea vehiculului dumneavoastra cu acest tip de incarcare. Informatiile despre tipurile de incarcare suportate de vehicul sunt disponibile in manualul de utilizare al acestuia.

Va functiona statia de incarcare ELMotion cu orice vehicul electric?
DA!!! Conectorii de incarcare folositi de statia ELMotion respecta standardele de incarcarcare UE, deci sunt compatibili cu majoritatea vehiculelor existente pe piata.
In anumite cazuri particulare (ex: diverse modele Tesla), producatorul vehiculului electric ofera in dotare adaptoare de incarcare compatibile cu tipurile de conectori existenti pe piata. Va rugam consultati manualul de utilizare al vehiculului sau contactati producatorul acestuia.

Imi trebuie factura pentru plata efectuata.Cum procedez?
In contul de client din aplicatia ELMotion se pot introduce datele unei firme, caz in care facturarea pentru serviciile utilizate va fi emisa in mod automat cu datele respective. In cazul in care in contul de client exista datele mai multor firme introduse, factura se va emite pentru firma aleasa ca implicita.
ATENTIE! Datele firmei trebuie introduce si validate inainte de terminarea sesiunii de incarcare. Validarea datelor de firma se efectueaza in aplicatia mobila ELMotion.
Factura va fi emisa la sfarsitul fiecarei incarcari si va fi trimisa in mod automat prin e-mail la adresa cu care este inregistrat contul de client.

Costuri/Plati

Cum aflu cat costa incarcarea unui vehicul electric la o statie ELMotion?
In momentul selectarii unei statii de incarcare din reteaua Elmotion, pagina care contine detaliile statiei selectate contine de asemenea si tarifele practicate pentru serviciile oferite. Totusi, suma finala facturata variaza in functie de starea de incarcare a masinii care urmeaza a fi conectata la statia respectiva de incarcare. (nivel energie disponibil in autovehicul/viteza de incarcare/etc).

Am introdus in aplicatia mobile ELMotion datele cardului bancar si am fost taxat cu 1 leu, in conditiile in care nu am efectuat nici o incarcare a unei masini. De ce?
La introducerea datelor unui card bancar in aplicatia ELMotion, procesatorul de plati va initia o tranzactie pentru a verifica veridicitatea cardului bancar introdus. In cazul in care nu exista nici un fel de probleme legate de acest card, iar tranzactia de proba se va efectua cu succes, suma tranzactionata va fi rambursata intr-un interval de cateva ore pana la cateva zile. Va rugam verificati extrasul de cont atasat cardului inregistrat in aplicatie. Daca intr-un interval de 5 zile nu regasiti tranzactia de rambursare pentru suma de bani extrasa de pe cardul bancar la inregistrare, va rugam contactati Suport Clienti

Nu mai pot efectua nici o incarcare folosind aplicatia mobila ELMotion. De ce?
In cazul in care suma datorata pentru incarcarea/tranzactia anterioara nu a fost debitata de pe cardul bancar inregistrat in aplicatie si folosit pentru plata, o noua incarcare nu va fi posibila pana la finalizarea tranzactiei anterioare. Verificati soldul disponibil pe cardul bancar inregistrat in aplicatie si/sau data expirarii acestuia. Alternativ, in aplicatia mobila se pot introduce si alte carduri bancare pentru efectuarea platii serviciilor utilizate, acestea trebuie sa figureze ca modalitate de plata implicita.

Locatie/Navigatie catre statia de incarcare

Cum gasesc o statie de incarcare din ELMotion si cum ajung la ea?
Exista 2 metode pentru a gasi o statie de incarcare folosind aplicatia ELMotion:

  1. selectarea unei statii pe harta - Meniu -> Harta
  2. selectarea unei statii din lista - Meniu-> Statii
In momentul selectarii unei statii, se va deschide o fereastra cu detaliile acesteia (stare, porturi de incarcare, tarife) precum si cu optiunea de traseu (navigatie). La alegerea optiunii de navigatie, pe dispozitiv se va deschide Google Maps, avand deja introduse coordonatele statiei de incarcare alese, moment in care se poate efectua deplasarea catre statia respectiva.

Stiu ca exista o statie de incarcare ELMotion intr-o locatie, dar atunci cand o caut in aplicatie pe harta sau in lista, aceasta nu este vizibila. De ce nu o pot vedea in aplicatie?
Anumiti operatori/distribuitori/proprietari de statii de incarcare au optat pentru utilizarea lor in regim privat. Va rugam folositi aplicatia mobila ELMotion pentru a gasi o statie de incarcare disponibila.

Glosar/ Legenda

EV – Electric Vehicle/ Vehicul Electric
EVSE – Electric Vehicule Supply Equipment / Echipament alimentare vehicul electric (Statie de incarcare)
AC – Alternative Current/ Curent alternativ
DC – Direct Current/ Curent continu
OEM - Original Equipment Manufactured/ Echipament original producator (termen folosit de catre producatorii de autovehicule)
PEV - Plug-In Electric Vehicle/ Vehicul cu incarcare electrica
PHEV - Plug-In Hybrid Electric Vehicle/ Vehicul hibrid (motor termic +motor electric) cu incarcare electrica

S.C. Electromagnetica S.A.


Adresa

Calea Rahovei 266-268, Sector 5, Bucuresti, Cod postal 050912


Suport si informatii aditionale

Copyright ELMotion, aplicatie dezvoltata si monitoritata de catre Electromagnetica S.A. Toate drepturile rezervate.
elmotion@electromagnetica.ro


Legal

Termeni si conditii

Politica de confidentialitate


Va rugam sa adaugati intrebarea dumneavoastra
Nume
Email
Mesaj
Termeni si conditii